Спокойна е обстановката в столицата на Северна Македония към този момент. По улиците няма и спомен от засилената полицейска охрана, която беше на всеки ъгъл заради честванията на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. 

След напрежението на границата и безпрецедентните мерки за сигурност по време на честванията, специален екип на bTV още е в Скопие, за да проследи какви са настроенията в югозападната ни съседка.

Честванията на революционера в Скопие преминаха без ексцесии. Не така обаче беше по границата, където десетки българи бяха върнати и не можаха да стигнат до гроба на Делчев. Обяснението е, че е спрял токът и системата на граничния пункт се е сринала.

Последва реакция от външните министерства на двете страни. България определи отношението на властите в Северна Македония като унизително и недопустимо. А съседката ни отправи обвинения към България, че не е положила достатъчно усилия „за да спре радикални лица да стигнат до граничния пункт и да се държат агресивно“.

bTV опита многократно да се свърже лично с премиера и вътрешния министър на РСМ, но за момента без резултат.