Всички 10 души, за които имаше опасения, че са затрупани от лавина в ски район в Австрия, са намерени, съобщи полицията. Четирима души са ранени, един от които тежко. Останалите шестима не са пострадали, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

"Може да се приеме, че няма повече хора в неизвестност", заявиха органите на реда, като добавиха, че ще бъде направено последно претърсване през деня.

Първоначално властите предполагаха въз основа на видеозапис от очевидец, че десетина скиори може да са затрупани от лавина, паднала вчера в района Арлберг. След това бе съобщено, че се издирват само двама души.

Около 200 спасители са претърсили зоната на лавината, която се намира близо до курортното градче Цюрс. Тя падна по склоновете на 2700-метровия връх Триткопф. Свляклата се снежна маса достигна чак до околните ски писти.

Лавината падна след дни наред на снеговалежи в района, последвани от необичайно топло време във вчерашния първи ден от коледните празници. Местната планинска спасителна служба определи степента на лавинната опасност като "висока".