„Бъро маркет” отново отвори врати за първи път след минута мълчание в памет на жертвите от терора в Лондон.

На 4 юни бял бус се вряза в пешеходци на Лондон Бридж, след което трима нападатели започнаха безразборна атака след минувачите.

При терористичния акт, за който пое отговорност „Ислямска държава” загинаха петима души, а над 50 бяха ранени.

Мястото е известна туристическа дестинация, но затвори след зверството по време на атентата в Лондон.

От благотворителна организация, подкрепяща жертвите, обясниха, че има обучен персонал, който ще окаже помощ на всеки, пострадал при зверството.

Работното време на магазините ще бъде удължено през следващите седмици, за да подпомогне възстановяването на бизнеса. Също така е създаден търговски фонд за тези, които търпят значителни финансови загуби заради затварянето на пазара.

Ресторантьор, въвлечен в атаките, споделя, че се възстановява от тежките времена с помощта на силното си семейство и през следващите седмици ще работи по-упорито.

Служителите в „Ел Пастор” бяха обявени за герои заради смелата им постъпка да хвърлят предмети по нападателите, докато те нападали жертвите си с ножове.

В пост в Инстаграм те пишат: „Горди сме да обявим, че „Ел Пастор” ще отвори отново утре по обяд. Възстановяхме се от трагедията като едно силно семейство и по-обединени от всякога с общността „Бъро”. Готови сме са сервираме на всички, които оценяват удоволствието от вкусното хапване”.