"Таен доклад" с пикантни истории за бъдещия американски президент от няколко дни смущава американците. Американският сайт "Бъзфийд" публикува спорното "досие". То е от 35 страници. В него се твърди за сексуални подвизи на Тръмп по време на негов престой в хотел в Москва, а също и за размяна на информация между него и руските служби.

Споменава се и България. Твърди се, че хакери от Източна Европа трябва да се скрият в Пловдив при евентуално избиране на Хилари Клинтън.

Москва отрича да има такъв документ. На лична среща с Тръмп шефът на американското разузнаване отхвърли твърденията, че зад доклада стоят негови хора.

Според "Уолстрийт джърнъл" документът е изготвен от британска компания за специални поръчки. Нейни собственици са бивши британски тайни агенти.

След като името на единия беше разкрито – Кристофър Стийл, той напусна дома си заедно със семейството си.

Стийл е работил за МИ-6 и дълги години е прекарал в Москва и Париж. Сред разработките му  са корупционните скандали във ФИФА. Сътрудничи е и на ФБР. Твърди се, че е събирал сведения за Тръмп и връзките му с Русия.

Съдружникът на Стийл нито отрича, нито потвърждава дали са замесени в скандала.

Според Ен Би Си документът е изготвен от политически противници на Тръмп.  А Си Ен Ен съобщи, че Тръмп е бил информиран от американското разузнаване, че Русия разполага с такъв документ, който е от личен и финансов характер.  Милиардерът се разсърди на медията и не позволи на неин журналист да зададе въпрос по време на вчерашния му брифинг.