Сирийски или руски самолети са бомбардирали камиони с хуманитарна помощ близо до Алепо днес вечерта, няколко часа след като Дамаск обяви край на примирието, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

"Близо 20 камиона, спрели пред централата на Сирийския червен полумесец в град Орум ал Кубра, бяха поразени от въздушни удари", посочи неправителствената организация. 

Местен жител съобщил пред Ройтерс по телефона, че камионите били улучени от пет ракети. Ръководителят на местния офис на Сирийския червен полумесец и още няколко души били тежко ранени при нападението.

Същевременно световни и регионални сили, замесени в конфликта в Сирия ще се срещнат утре в Ню Йорк в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН, за да се опитат да спасят опитите за слагане на край на сирийската война по пътя на дипломацията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Срещата ще е на Международната група за поддръжка на Сирия, която от ноември миналата година обединява двайсетина страни и международни организации, сред които САЩ, Русия, Саудитска Арабия, Турция и Иран.