Мощна буря удари Западна Европа, причини транспортен хаос и остави хиляди домакинства без ток.

Засегнати са Франция, Великобритания, Ирландия. Очаква се бурята да връхлети и Германия. Бурните ветрове достигнаха скорости над 140 км/ч.

Снимка: Reuters

Стотици полети бяха отменени, влаковете са спрени, властите издадоха предупреждения за прекъсвания на тока и за опасност от падащи предмети.

Английската кралица Елизабет II отмени посещението си в църква в Източна Англия от съображение за сигурност.

137 000 души във Великобритания са останали без ток. Нивото на реките там е много високо има и наводнения.

Река Рейн в Германия е достигнала почти максималното си ниво. Очаква се след бурята да излезе от коритото си. На големите немски летища  има отменени полети, железопътният транспорт също е засегнат, отменени са мачове от бундеслигата, детски градини и училища в засегнатите райони ще бъдат затворени и утре.

Снимка: btvnovinite.bg

В Германия е обявеното второто най-високо ниво за опасно време. Сънародниците ни, които са в засегнатите на райони в Германия, се съветват да отменят пътуванията си през утрешния ден, освен ако не са наложителни.

Снимка: btvnovinite.bg

Във Великобритания поне 10 железопътни компании отмениха разписанията си, а над 20 други очакват по маршрутите да има огромни закъснения заради препятствия, паднали на релсите вследствие бурния вятър.

Властите обявиха 96 предупреждения за наводнения в Англия и Уелс. Фериботни компании в Ирландско море също отменят курсове заради огромните вълни.

Снимка: btvnovinite.bg

Отменени са и множество събития, включително и десеткилометровото бягане в Лондон, в което трябваше да се състезават над 25 хиляди участника. Беше отменен и футболен мач от Английската висша лига.

Ирландия пък отмени церемонията по откриване на Галуей като Европейска столица на културата.