Красива история за баща със Синдром на Даун, който направи всичко, за да стане синът му лекар, трогна интернет.

Често срещано е погрешното схващане за хората със Синдрома на Даун, че те не могат да имат деца. Жените със Синдром на Даун могат да раждат деца, а в изключително редки случаи и мъжете могат да станат бащи.

Джад Исса и семейството му

Мъж със Синдром на Даун на име Джад Исса и съпругата му имат син, който днес е успешен лекар. Семейство е от Сирия, а историята му доказва, че няма нищо по-силно от  безкористната любов, пише сайтът Bright Side.

Когато синът на Джад - Садер, се ражда, той е посрещнат в семейството като всяко едно бебе.

Джад Исса и семейството му

Садер разказва, че си спомня, че като дете се е чувствал много обичан и баща му е прекарвал времето си с него в много игри. Местната общност също подкрепя семейството и ги приема такива, каквито са.

Бащата работи усилено в мелница за пшеница, за да може синът му да постигне мечтите си. Той успява да сперти пари за обучението на Садер.

Именно това вдъхновява синът на Джад да стане лекар.

"Мисля, че щях да бъда много по-малко развълнуван от живота и много по-малко запален по това, което правя, ако нямах моя специален баща", пише Садер.

Джад Исса и семейството му

Сега той е зъболекар, което е една от най-добрите и високоплатени професии в Сирия, а щастието на Джад няма граници.

Когато синът му все още учи, Джад го представя на нови хора, като им казва - "синът ми е лекар" с насълзени от щастие очи.

Семейството е живото доказателство, че стереотипите трябва да се разбиват.

Говорейки за връзката, която споделят родителите му, Садер каза, че въпреки че са заедно от десетилетия, любовта между майка му и баща му все още е такава сякаш са се оженили вчера. Те прекрасно разбират нуждите на другия. Обичат да се разхождат заедно, а понякога просто седят и разговарят с часове.

Садер отдава заслугата за успеха си на баща си и признава, че се гордее с него не по-малко.

Вдъхновяващото семейство най-много обича в свободното си време да прекарва заедно, гледайки филми. 

Истинската любов няма граници, а понякога прави и чудеса. Именно историята на Джад го доказва.