Високопоставена служителка на швейцарското посолство в Техеран е починала, след като е паднала от 17-я етаж на сградата, в която живее, съобщават ирански медии, цитирани от Би Би Си.

Говорител на службите за спешна помощ заяви, че 51-годишната жена е била първи секретар, а трупът ѝ е намерен тази сутрин.

Швейцарското външно министерство (FDFA) потвърди в изявление, че служител в посолството му в Иран е починал при инцидент, без да идентифицира жертвата.

"FDFA и неговият главен федерален съветник Игнацио Касис са шокирани от трагичната смърт и изказват най-дълбоките си съболезнования на семейството", се казва в него.

Министерството допълва, че е в контакт със семейството и иранските власти, смъртта се разследва от съответните органи и резултатите ще бъдат оповестени скоро.

То не предостави допълнителна информация за обстоятелствата на смъртта, като се позова на съображения за защита на данните и неприкосновеността на личния живот.

Швейцария представлява дипломатическите интереси на САЩ в Иран, след като Вашингтон и Техеран прекъснаха връзките малко след Ислямската революция през 1979 г.