Украйна не копнее да разговаря с Путин, но това вероятно ще е необходимо, за да бъде сложен край на войната, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Мирните преговори между Русия и Украйна са в застой от 17 май. 

"Има какво да обсъждаме с руския лидер. Не искам да кажа, че копнеем да си говорим с него, но трябва да погледнем реалистично на нещата, които преживяваме", изтъкна Зеленски в обръщение към индонезийски мозъчен тръст.

"Това, което искаме от тази среща... Искаме си обратно животите... Искаме си обратно живота на суверенна страна", каза Зеленски и отбеляза, че според него няма признаци Русия да е готова за сериозни мирни преговори.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова западните държави да предоставят още тежки оръжия на Киев, за да може украинските сили да отблъснат руските сили, предаде Асошиейтед прес.

"Нуждаем се от тежки оръжия. Единственото, с което ни превъзхожда Русия, е броят на тежките оръжия, с които разполага", казва Кулеба във видеозапис, в който отговаря на въпроси, отправени към него посредством "Туитър".