Много звезди от света на шоубизнеса изразиха в социалните мрежи възмущението, болката и отвращението си от атентата в Манчестър, отнел живота на най-малко 22-ма души, включително деца.

Американската поп певица Ариана Гранде, в края на чийто концерт беше извършен атентатът, написа в социалните мрежи: „Съкрушена. Съжалявам толкова, толкова много, от дъното на сърцето си. Нямам думи“.

Тя прекъсна европейското си турне.

В „Туитър“ певицата Кейти Пери написа: „Моля се за всички от концерта на Ариана“. Впоследствие добави, че скърби за семействата на жертвите, за Ариана и за състоянието на този свят.

Шер публикува трогателно обръщение: „Моля се за хората от Манчестър... Преживяла съм изключителни моменти там“.

Певицата Тейлър Суифт също изрази подкрепата си към семействата на пострадалите: „Моите мисли, молитви и сълзи са за всички пострадали в трагедията в Манчестър тази вечер. Изпращам цялата си любов“.

Емоционален коментар в „Туитър“ написа и музикантът Бруно Марс: „Бог да благослови семействата и приятелите, засегнати от този копмар“ и впоследствие добави: „Не искам да повярвам, че светът, в който живеем, може да е толкова жесток“.

Ники Минаж: „Сърцето ме боли за моята сестра Ариана и за всяко семейство, засегнато от трагичното събитие във Великобритания. Изгубени бяха невинни животи“.

Лорди: „Всеки музикант се чувства отвратително и отговорен тази вечер – спектаклите би трябвало да са безопасни за вас. Наистина, най-лошият кошмар. Изпращам обичта си на Манчестер и Ари“

 Друг тийнейджърски идол – Хари Стайлс, написа: „Сърцето ми е съкрушено от случилото се в Манчестър“.

Виктория Бекъм пише, че се моли за пострадалите:

Лиам Галахър от „Оейзис“ е в „тотален шок и абсолютно опустошен“ от случилото се:

Групата „Куин“ поднася съболезнованията си на всички засегнати от „шокиращите събития в Манчестър“:

От „Ролинг стоунс“ споделят, че са „дълбоко шокирани“ от ужасяващия атентат и също изказват съболезнования:

Джон Леджънд: „Изпращам любов на Великобритания, Ариана Гранде и всичките ѝ почитатели, попаднали в тази ужасна атака“

Пинк: „Мислите и молбите ми са с хората от Манчестър, всеки засегнат, Ариана Гранде и цели ѝ екип“.

Бой Джордж пише, че е „отчаяно тъжен“: