Смятаната за изчезнала преди седмица певица от Ирландия изпрати зов за помощ към близките си и милионите, които страдат от психични разстройства. От обръщението й става ясно, че е жива, но състоянието й е критично.

Шиниъд О’Конър изпрати видео съобщението си от мотел в Ню Джърси. Тя открито заявява, че се чувства предадена от близките си и семейството си. Според не те не се интересуват от поне трите психични разстройства, които има и не разбират колко уязвими са хората в нейното състояние.

50-годишната певица заявява, че ако е зависело от нея, отдавна е щяла да е отишла при починалата си майка, но е избрала да живее заради децата си, които в същото време я наранявали. Така само на нейния мениджър му пукало за нея.

В личното си признание, певицата е откровена за чувството си на самота, откакто загубва попечителството над 13-годишния си син.

„Аз съм съвсем сама. Нямам абсолютно никого в живота си, освен докторът ми, моят психиатър – най-сладкият човек на Земята. Той казва, че аз съм неговият герой – и това е единствената проклета причина, която ме поддържа жива в момента – фактът, че съм неговият герой. Толкова е жалко”.

Певицата е женена три пъти и има четири деца. Става баба за първи път през 2015 г. Диагностицирана е с биполярно разстройство. „Целият ми живот се върти около това да не умра, а това не е живот” – споделя през сълзи Шиниъд.

Думите на Шиниъд О’Конър целят да привлекат внимание към менталните разстройства, защото те, категорична е изпълнителката на “Nothing Compares 2 U” не са по-малко значими от проблемите с наркотиците и физическите заболявания като рака.

„Психичното разстройство е като наркотиците – на него не му пука кой си. Може да се случи на всеки”, обяснява О’Конър.

Певицата признава, че е правила многократни опити за самоубийство. В същото време споделя, че не иска да умира сега: „Има смисъл да живея, заради милионите със същия проблем”.

В изказването си Шиниъд призовава всички да се обърнат към най-близкото клинично заведение и просто да поговорят с някой пациент: „Не чакайте да стане твърде късно, ако иматe близки, отидете при тях. Посетете пациентите в психиатричната клиника, помогнете им, не ги оставяйте да умрат. Те са точно като мен, страдат от същия проблем, аз съм една от милиони”.

Певицата е имала проблемен живот и многократно е споделяла, че е била съкрушена след смъртта на майка си през 1985 г., когато е още тийнейджър. Открито е заявявала, че тя и братята и сестрите й са били насилвани физически от родителите си в строго католическо семейство. 

Преди година, певицата беше обявена за изчезнала, а по-късно намерена в предградие на Чикаго.

Преди дни тя сподели в социалните мрежи обезпокоителни съобщения, че отново обмисля да сложи край на живота си.