Семейство Макрон и семейство Тръмп ще вечерят заедно на 13 юли в ресторант в Айфеловата кула, предаде Франс прес, като се позова на Елисейския дворец. Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания са на официално посещение във Франция на 13 и 14 юли.

Официалната церемония по посрещането на Тръмп ще бъде на 13 юли в 13:30 ч. по Гринуич във военния музей и некропол Дома на инвалидите в Париж.

Час по-късно двамата президенти ще разговарят на четири очи в Елисейския дворец. После ще има разговори с участието на сътрудници на двамата лидери.

Съвместна пресконференция двамата президенти ще дадат в 16:15 ч. по Гринуич. После Тръмп и Мелания и Макрон и съпругата му Брижит ще вечерят заедно по покана на френската президентска двойка.

Вечерята ще се състои в ресторанта "Жул Верн", който се намира на втория етаж на Айфеловата кула. Ресторантът има една звезда Мишлен и е ръководен от кулинарното светило Ален Дюкас.

В петък на 14 юли Тръмп и съпругата му ще присъстват на традиционния парад в центъра на Париж по повод френския национален празник. Тази година парадът ще отбележи стогодишнината от включването в Първата световна война на САЩ и в него ще участват и американски военнослужещи.

Тръмп и съпругата му ще отпътуват от Франция след парада. Програмата на президента на САЩ в Париж предвижда и среща с американски военнослужещи.