Екипите за издирване в Тенерифе продължават да търсят британския тийнейджър Джей Слейтър една седмица след изчезването му.

19-годишният младеж от Ланкашир изчезна безследно по време на почивката си миналия понеделник.

Испанската полиция се фокусира върху няколко малки постройки в едно село в дъното на овраг, близо до мястото, където за последен път е проследен телефонът му. Специализирани екипи с кучета също го издирват, като по-голямата част от търсенето е съсредоточена в район близо до национален парк в северозападната част на Тенерифе.

Екипите работят в трудни условия в националния парк „Сел де Тено“ - последното известно местоположение на тийнейджърът. Районът там е много стръмен и скалист.

Какво знаем до момента?

Неделя, 16 юни - Джей и приятели присъстват на последния ден от музикалния фестивал NRG в нощен клуб във ваканционния курорт Плая де лас Америкас.

Понеделник, 17 юни - Между 03:00 и 06:00 ч. българско време Джей се качва в кола с двама мъже, с които се е запознал по време на почивката, и напуска курорта.

07:30 ч. – Джей публикува в профила си в социалната мрежа Snapchat снимка, на която се вижда, че е пред вратата на имот, отбелязан с местоположението Parque Rural de Teno.

Между 08:30 и 09:00 ч.  Джей се обажда на свой приятел и казва, че е изпуснал автобус на юг и се опитва да измине пеша 10-часовото пътуване. Разговорът прекъсва, а последното местоположение на телефона му показва пътека в планинския национален парк Rural de Teno, популярен сред туристите.

Вторник, 18 юни - Въпреки че приятелите му претърсват района, няма следа от Джей и той не се връща в жилището си. Местната полиция и екипите на планинската спасителна служба започват издирване, а майка му и брат му се качват на полет до Тенерифе.

Сряда, 19 юни - Продължава издирването с помощта на безпилотни самолети, кучета и хеликоптер, но за момента безуспешно.