Седемдесет декара марихуана бяха открити в подземията на италианската столица. Дрогата била култивирана години наред в изоставени тунели, проектирани за линия на метрото.

Съмнителна миризма от изоставени подземия, усилила се с горещите августовски температури, притеснила жителите на римското предградие Ченточеле. Така властите откриха 70 декара с марихуана под земята.

Тунелите били част от проект на Бенито Мусолини за свързване на Вечния град с морето, което е на 20 километра. Проектът бил изоставен, а част от тунелите са отдавани на концесия за отглеждане на гъби. И гъби намерили полицаите, но само в началото на тунела.

Над километър от подземието бил използван за култивиране на марихуана. Тя била отглеждана с високотехнологично отопление и осветление, захранвани с общински ток.

Дрогата била толкова много, че снабдявала не само Рим, но и околните градове. С цена от 8 евро за грам, наркопарниците осигурявали печалба от поне 3 милиона евро на реколта. Арестуван е собственикът на насажденията, чакат се още арести.