Феновете на нощните забавления си организираха в центъра на Париж масов купон под открито небе, който приключи със сблъсъци с полицията, съобщава сайтът "Актю", цитиран от БТА. 

Призивите за събитието в района на мемориалния комплекс "Дом на инвалидите" бяха разпространени в социалните мрежи с кодовото название Проект Хикс (Project X) в чест на едноименния американски филм.

Към 22,30 ч. местно време на обширната зелена площ в комплекса се събраха неколкостотин души и заедно танцуваха на музика от преносими колонки, но както се вижда от постовете във Фейсбук и Туитър мнозинството от участниците не спазват дистанция и никой не е с предпазна маска. 

Полицейски автобуси бяха разположени наоколо, без силите на реда да се намесват. Сблъсъците започват около полунощ, но точната причина не е ясна.

Според една версия някои хора са хвърляли предмети по полицейските коли, а според друга - е имало спречкване между участници в партито.

Силите на реда използваха сълзотворен газ, за да разпръснат участниците в купона, като операцията е приключи към 1,30 ч. местно време. 

Парижката полиция засега не е коментирала случилото се.