САЩ потвърдиха смъртта на американски гражданин по време на безредици в Египет, пише РИА Новости.

21-годишният Ендрю Барусо загина при сблъсъци между демонстранти и полиция в петък вечерта.

„Можем да потвърдим, че американски гражданин е бил убит в Александрия, Египет”, гласи коментарът на говорителят на Държавния департамент на САЩ Патрик Вентрел.

По-рано САЩ разрешиха на част от сътрудниците в американското посолство в Египет да напуснат страната и препоръчаха на своите граждани ако е възможно да ограничат пътуванията си в тази страна.

В Александрия Барусо е работил като преподавател по английски език, а няколко дни преди началото на безредиците американска информационна агенция го е помолила за кадри от протестите, уточнява АФП.

„Държавният департамент разрешава да напуснат страната на ограничен брой сътрудници на посолството, чието присъствие не е задължително в извънредни ситуации, както и на членовете на техните семейства”, гласи официалното изявление.

Най-ожесточените сблъсъци избухнаха в Александрия след опит на опозиционно настроено младежи да щурмуват главния офис на партията „Свобода и справедливост”, политическо крило на „Мюсюлмански братя”. Според очевидци охраняващите сградата са използвали огнестрелно оръжие.