САЩ няма да бъдат изненадани, ако Северна Корея изстреля ракета, заяви в телевизионно интервю говорителят на Белия дом Джей Карни.

Двете ракети на Северна Корея, разположени на източното крайбрежие, са потенциална заплаха, както за Южна Корея и Япония, така и за американската база на остров Гуам. Предполага се, че по-скоро целта на Пхенян е да бъде направено изпитание, отколкото да бъде поразена реална цел.

Военното командване на САЩ и Япония обсъждат разполагане на безпилотен самолет на територията на Япония за наблюдение на Северна Корея.

Днес посланиците на европейските държави в Северна Корея се събират, за да обсъдят искането на режима за евакуация на посолствата.

Вчера властите препоръчаха на Русия и на западните държави да намалят до минимум персонала си в Пхенян, тъй като след 10 април не могат да гарантират тяхната сигурност.

Предупреждението се прие като сигнал за начало на военни действия срещу Южна Корея и Съединените щати. Седем държави, сред които и България, имат дипломатически мисии в Пхенян.