Кризисният щаб на сръбското правителство реши да намали цените на PCR тестовете и антигенните тестове, заяви днес пред журналисти представителят на щаба д-р Зоран Гойкович, цитиран от ТАСС.

PCR тестът ще струва 6000 динара (около 100 лв.), вместо както досега 9000 динара (150 лв.), а антигенният тест ще струва 1800 динара (30 лв.), вместо 3500 динара (58 лв.).

Решението бе взето на фона на очакванията за рязко увеличаване на броя на заразените с COVID-19 в страната заради разпространението на варианта "Омикрон" на коронавируса.

Зоран Гойкович каза, че петата вълна на коронавируса в страната вече е започнала и призова гражданите да спазват мерките срещу разпространението на COVID-19.

Той изрази съжаление заради незадоволителното ниво на ваксинация в страната (58,6 процента от населението е с поставена първа доза ваксина срещу COVID-19).

Вчера в Сърбия бяха регистрирани рекордните 13 753 нови случая на коронавирус. Заради тежката епидемиологична ситуация отбелязването на Новата година по стар стил на площадите бе отменено в Белград, Ниш, Чачак и Лесковац.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!