Бразилка беше осъдена на 31 години затвор за планиране на убийството на съпруга си - бившият гръцки посланик в Бразилия Кириакос Амиридис, пише "Би Би Си".

През 2016 г. овъглените останки на Амиридис бяха открити в багажника на изгорял автомобил в Рио де Жанейро.

По това време съпругата му Франсоаз де Соуза Оливейра е имала връзка с военния полицай Серджо Гомеш. По-късно Гомеш признава, че е убил посланика по заповед на любовницата си, в резултат на което е осъден на 22 години затвор.

Друг подсъдим по делото, който е роднина на полицая, е бил оправдан по обвинението в убийство, макар и вече да е излежал една година в затвора, защото е помогнал да се скрие тялото на г-н Амиридис.

59-годишният Амиридис работи като консул в Рио де Жанейро от 2001 до 2004 г. и се завръща в Бразилия като посланик в годината, когато е убит. Той се жени за Франсоаз през 2004 г. и двамата имат дъщеря.

Съпругата му е първата, която съобщава за изчезването му, като казва на полицията, че той е напуснал апартамента им без обяснение и е заминал с кола под наем.

Изгорелият автомобил е намерен на следващия ден под естакада, а тялото на посланика е било вътре.

Следователите откриват петна от кръв върху дивана в апартамента, където двойката е била отседнала, и се смята, че той е бил убит там, преди тялото му да бъде отнесено.