Двама талибански атентатори самоубийци отнеха живота на най-малко 27 души и раниха около 40 при нападение срещу автобуси с наскоро дипломирали се курсанти от полицията край Кабул, предаде Ройтерс.

Три автобуса са били нападнали, докато приближавали към столицата от съседната провинция Вардак, съобщи представител на полицията, позоваващ се на предварителни данни. Той съобщи само, че има множество жертви.

Представител на афганистанското вътрешно министерство съобщи за най-малко 27 загинали и 40 ранени.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид заяви, че първото нападение е било насочено срещу автобус с курсанти от полицията и техните инструктори. При пристигането на полицията и спасителните служби вторият атентатор се е блъснал в тях с колата си, натоварена с експлозиви.

Нападенията подчертават заплахата за сигурността в Афганистан само седмица преди срещата на върха на НАТО във Варшава, на която се очаква лидерите да обсъдят дали да продължат подкрепата си за правителството в Кабул.

Под ръководството на новия лидер молла Хайбатула Ахунзада, който пое властта след като молла Ахтар Мансур беше убит при удар с безпилотен самолет на САЩ, талибаните показаха, че ще продължат нападенията си срещу подкрепяното от Запада правителство.
По информация на БТА