По план нощните заведения в България трябва да отворят на 1 април. Откакто нощният живот у нас е „под карантина“ заради епидемията от COVID-19, станахме свидетели как полицията разкри редица тайни партита.

Често на органите на реда им се налагаше да чакат с часове пред заключените заведения, за да установят нарушителите и да им наложат глоби.

Бразилските им колеги обаче показаха доста по-твърд подход при подобни ситуации. Униформените в Сао Пауло буквално разбиха нелегално парти с над 600 клиенти.

С брадви и щурмови пушки полицаите са нахлули в нощен клуб, който е работел незаконно.

Снимка: Reuters

На място е установено, че посетителите не са носели маски, а социалната дистанция е била нулева.

Като виждат тежко въоръжените полицаи посетителите на дискотеката изпадат в паника и лягат на дансинга с ръце на главата. Организаторите са арестувани. Те са признали, че партито е организирано онлайн.

Снимка: Reuters

„Не съм си и представял това, което заварихме - стотици хора на едно място, без маски и дистанция, без нито един прозорец и на затворени врати“, каза Едуардо Бротеро, ръководил на операцията.

Снимка: Reuters

Посетителите са изразили несъгласие с подобен тип операции. По думите им те си плащат данъците и са напълно наясно с рисковете, които поемат, за да се забавляват.

От началото на годината са глобени около 100 заведения в Бразилия за нарушаване на противоепидемичните мерки.

Само за последната седмица жертвите на COVID-19 в страната са приблизително 12 хил.

Заради бързото разпространение на заразата бяха наложени изключително строги рестриктивни мерки, а властите предупредиха, че ще бъдат безкомпромисни към нарушителите.