Ружа Игнатова с имот за 30 милиона лева в Лондон. Разкритията са от разследване на Джейми Бартлет и Роб Бърн от Би Би Си.

Преди две години България влезе в световните новини, след като САЩ обвиниха Ружа и Константин Игнатови за пране на пари. Става въпрос за дейността на мрежа от компании, стоящи зад името OneCoin – едноименната българска криптовалута, донесла на основателите си близо 4 милиардни печалби през последните години.

Кенсингтън е един от най-престижните и скъпи райони в сърцето на Лондон. Авторите описват в публикацията подробно пътя, по който стигат до апартамента с четири спални и басейн с подвижен покрив в сградата, известна като "Абътс хаус".

Процес за пране на пари в Германия хвърля светлина върху покупката на луксозния  мезонет в Лондон.

Мезонетът е ремонтиран от предприемачите на луксозни имоти след пожар, който избухва, докато домът е собственост на певицата Дъфи.

Покупката вероятно е направена през 2016 г., когато охранители на сградата си спомнят как новата собственичка буквално претъпква жилището със скъпи покупки. През същата Ружа Игнатова отваря офис в ексклузивната сграда номер 1 на Кингсбридж и и празнува 36-ия си рожден ден с пищно парти в музея на Виктория и Албърт, който е недалеч от тук.

Публикацията нa Би Би Си е илюстрирана със снимки на вътрешността от имотната агенция, която отдава апартамента под наем, на една от които тях дори се вижда декоративна порцеланова чиния с образа на Ружа Игнатова.

Разследването установява, че в сградата е имало още едно по-малко двустайно жилище за 1,9 млн. паунда, в което е живеела охраната им.

След като Ружа Игнатова изчезва, "Абътс хаус" 11 изглежда е поела различна функция - тя е служела като тайно хранилище, за което източници на Би Би Си  казват, че в един момент е имало два големи сейфа.

Съществуването на тези имоти в Лондон е интересна новина за милиони жертви на измамата OneCoin, които искат активите на Ружа да бъдат продадени и приходите да бъдат разпределени между инвеститорите.