Руски ракетен удар по медицинска клиника в източния украински град Днипро. Най-малко двама са убити при нападението, а 23 души са били ранени, съобщи президентът Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

В онлайн публикация под видеоматериал на силно повредена сграда, от която излиза дим, той заяви, че са в ход спасителни дейности. Зеленски определи нападението като престъпление срещу човечеството.

"Руските терористи за пореден път потвърждават статута си на бойци срещу всичко хуманно и честно", написа Зеленски в Телеграм.

Трима от ранените са в тежко състояние. Украинското министерство на отбраната нарече удара „сериозно военно престъпление“.

Украинските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана е свалила 17 ракети и 31 дрона, изстреляни от Русия при нощните атаки срещу столицата Киев, Днипро и източните региони.

Русия каза, че ударите са били по военни складове. Тя заяви, че Украйна е ударила два региона в Южна Русия с ракета и дрон.

Украинското командване разпространи и кадри, за които твърди, че показват атака на дрон по руски военен кораб в Черно море. По-рано тази седмица руското военно министерство заяви, че техен кораб, който пази руските газопроводи "Турски поток" и "Син поток", е атакуван, но неуспешно.