Руският Следствен комитет, който разследва отравянето на руската гражданка Юлия Скрипал, отправи към Великобритания искане за правна помощ, предаде Ройтерс.

Комитетът иска от британските власти да извършат процедурни действия, целящи установяването на свързаните с престъплението обстоятелства, както и да предоставят копия от материалите по криминалното разследване.

Русия желае още Великобритания да й предостави резултатите от проучването на мястото, където Юлия Скрипал е била открита в безсъзнание, както и резултатите от нейните медицински изследвания.

Бившият руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били отровени с нервнопаралитично вещество, оставено на входната врата на дома им в Солсбъри, обяви вчера антитерористичният отдел на британската полиция.

Рос Касиди е един от близките приятели на Скрипал – няколко години живеят врата до врата. Той лично е посрещнал дъщеря му Юлия на летище „Хийтроу” ден преди атаката, заради което полицията конфискува автомобила му още в първите дни на разследването.

Досега разследващите във Великобритания са събрали 1350 улики, както и над 5000 часа видеозаписи от камери за наблюдение.