България и Германия постигнаха съгласие да работят за по-тясно сътрудничество между малкия и среден бизнес и между стартъп общностите. Това написа в социалните мрежи президентът Румен Радев след проведения Икономически форум за България по време на първото му официалното му посещение в Германия.

Президентът обяснява, че по време на работните срещи, които служебният министър на икономиката Теодор Седларски е провел след форума, е поставен акцент върху по-нататъшното развитие на германските инвестиции в България в секторите автомобилна промишленост, машиностроене и високи технологии. По предложение на министъра било постигнато съгласие да се предприемат стъпки по подписване на Меморандум за сътрудничество между представители на стартъп екосистемите в България и Германия като първа подобна инициатива за активизиране на партньорствата.

Президентът съобщава, че иниицирал международна среща в София, на която да бъдат обсъдени „предизвикателствата на четвъртата индустриална революция и използването на предимствата, които тя предлага”.

По време на визитата си Радев е засегнал темата и за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и възможностите за споделяне на опит и подкрепа от страна на Германия.