Снощи румънският премиер Сорин Гриндяну обяви, че днес кабинетът ще проведе спешно заседание, за да оттегли спорните текстове, свързани с корупцията, които изкараха на улицата стотици хиляди протестиращи.

Тъй като не е ясно какво точно ще гласува правителството, недоволните граждани не се радваха на новината и искат повече – оставката на правителството, предаде специалният пратеник на bTV Нели Тодорова.

Обявеният за тази вечер протест, който се очаква да е най-големият досега, ще бъде проведен и хората вече се готвят за него.

Това не е достатъчно, вече нямаме доверие на това правителство – те толкова дни подценяват нашия протест, казват демонстрантите. И настояват законовите поправки да бъдат напълно зачеркнати. Според протестиращите обявеното от премиера е само малка стъпка, просто обещание и властите след време пак ще опитат да прокарат идеите си.

Междувременно стана ясно, че отговорността, че законовите промени не са били разбрани от хората и се стигна до протести, ще поеме правосъдният министър.

Вижте повече във видеото:

Ще подаде ли оставка правителството в Румъния под натиска на протестиращите?