Видео, представящо президента на Словакия Андрей Киска като рок звезда, се появи днес в интернет и за часове стана хит, предаде Франс прес. Само за 6 часа записът беше изгледан от 100 000 потребители.

Известен филантроп и предприемач, Киска се присъединил към рок бандата "Бизнес лидърс" на благотворителна проява. Заедно те изпълнили словашкото парче "Усмивка", композирано през 1977 г. от легендарната местна рок група "Модус". Песента продължава да е хит и до днес.

Изявата била записана и на клипа се вижда 52-годишният президент, който въпреки че носи костюм и вратовръзка, пее и свири на китара рокендрол и разтърсва аудиторията.

Киска е известен с предпочитанията си към рок музиката. Миналото лято той присъства на най-големия музикален фестивал в Словакия - Похода. Това стана малко след като пое президентския пост от Иван Гашпарович, който пък предпочиташе фолклорната музика и кавала на словашките овчари.

Неотдавна словашкият седмичник "Живот" разказа, че Киска на младини е бил инструктор в ученически лагери, където е печелел симпатиите на учениците с изпълненията си на китара.

Киска е мултимилионер и филантроп. Той навлезе в политиката миналата година, когато се кандидатира за президент. Според анализатори той печели от имиджа си на новак в политиката, неопетнен от твърдения за корупция, заради които словашката десница претърпя поражение на парламентарните избори през 2012 г.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!