Актрисата Робин Райт заяви, че целият актьорски състав на сериала „Къща от карти” бил изненадан и натъжен от изгонването на Кевин Спейси от култовото телевизионно шоу след обвиненията в сексуални посегателства срещу известния актьор, съобщи Асошиейтед прес.

В интервю за предаването „Днес” на телевизия Ен Би Си актрисата отбеляза, че имала единствено професионални взаимоотношения със Спейси, който изпадна в немилост, след като бе обвинен в сексуални посегателства в Лондон и САЩ.

„Имахме колегиални взаимоотношения, не се виждахме извън съвместната ни работа на снимачната площадка” каза Райт. „Не познавах човека Спейси, а единствено невероятните му актьорски способности. Бяхме много изненадани и в края на краищата натъжени, след като научихме, че е изгонен от сериала”, призна тя.  

През октомври м.г. актьорът Антъни Рап обвини Спейси в сексуални посегателства преди около 30 години. Тогава Антъни бил 14-годишен, а Кевин – 26-годишен. Спейси поднесе искрените си извинения в „Туитър” заради онова, което окачестви като пиянско поведение. Той бе изгонен от сериала на „Нетфликс”, след като няколко служители го обвиниха в непристойно поведение.

(БТА)