Вчера ураганът „Ирма” удари южната част на Флорида. По това време бурята все още беше от трета категория с ветрове над 200 км/ч, но това не спря водещи на новини, репортери и метеоролози да отразяват стихията на живо, брулени от силните ветрове.

Специалната програма на Си Ен Ен, която от няколко дни отразява на живо „Ирма”, предизвика смесени коментари сред зрителите.

Част от тях се разгневиха на ръководството на телевизията, че е изпратило хора на толкова опасни места с риск за живота им. Други приеха живите включвания на репортерите като забавно риалити предаване.

По време на живо включване, например, репортерът на Си Ен Ен Киюнг Лах замалко не беше ударен от уличен знак.

От вестник „Ню Йорк Таймс” защитиха решението на колегите си да изпратят репортери на опасните точки по трасето на „Ирма”.

„Много репортери са дълбоко убедени, че живото предаване от мястото на дадена ситуация показва най-добре колко е опасно и по този начин зрителите разбират реалната ситуация”, коментираха от вестника.

„Не искам да съм онзи, който умря, докато отразяваше бурята. Трябва да сме много внимателни с такива репортажи, но зрителите трябва да имат нужната информация, за да знаят как да се пазят”, коментира репортерът на  Си Би Ес 4 Нюз пред „Хъфингтън пост”.

Във видеоклиповете, които сме ви подбрали, можете да видите за какви условия на работа става въпрос: