„Намесата на Русия в американските избори беше проява на хибридна война от страна на Москва”, заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън.

„Русия избра да нахлуе в суверенна държава – Украйна. Русия избра да се меси чрез хибридна война в демократичния процес тук и в други страни”, добави още държавният секретар.

По думите му стратегията на Съединените щати с Русия е била да се търсят области, в които може да се намерят възможности за сътрудничество, като Сирия, например.

„Не сме всеки ден на една позиция, но в някои дни сме. Мисля, че и двете страни държат на единна и стабилна Сирия в края на цялата тази война”, коментира още Тилърсън.

Той коментира и ситуацията със Северна Корея. По думите на Тилърсън ако се стигне до военен вариант с КНДР, това за него би било личен провал.

„САЩ се увеличат натиска докато КНДР се включи по някакъв значим начин в диалог за спорната ѝ ядрена програма”, обясни Тилърсън.

„Това не е пътят, по който искаме да поемем. В Държавния департамент ролята ни е да създаваме алтернативен път. В крайна сметка обаче КНДР е тази, която решава бъдещето си”, допълни още той.