Рекордни снеговалежи в Съединените щати и света. Зимата предизвика и временен транспортен хаос в Европа. Нови снеговалежи се очакват и над съседна Гърция.

Зимните условия блокираха няколко международни летища във Великобритания. Стотици прекараха нощта на лондонското летище "Станстед", докато пистата беше временно затворена за почистване от снега и леда. От летището заявиха, че ситуацията вече е овладяна и полетите ще се извършват по план.

Заради тежката зимна обстановка във Великобритания снощи бе отменен полет на нискотарифния превозвач "Райънер" от Станстед до София.

Засегнатите пътници могат да си получат парите за пътуването обратно или да пътуват със следващите полети на авиокомпанията до София, които ще се изпълнят тази вечер.

Авиолиниите от летище "Хийтроу" до София кацнаха по разписание.

Снеговалежи и вълна от полярен студ парализираха редица северни американски щати. 

Бездомник е починал от студ чакайки на автобусна спирка в Синсинати, щата Охайо. Температурата там падна до -15 градуса.

Редица градове буквално са парализирани от лошото време и хората не излизат. Очаква се студената вълна да продължи до 2 януари.

Днес и утре прогнозите са, че на места температурите ще паднат до рекордни нива. Студената вълна се придружава от рекордни снеговалежи. В град Ери, недалеч от Ниагарския водопад, паднаха метър и половина сняг за 48 часа.

В историята на градчето няма записан случай да е валяло толкова много сняг. Властите обявиха извънредно положение.

В Минесота температурите се понишиха до минус 40 градуса.

Властите в Пенсилвания обявиха извънредно положение заради рекордните 135 сантиметра сняг.

Други видяха снега и като възможност за забавление.

Авантюристи в Минесора и Пенсилвания използваха натрупалите се преспи, за да се гмуркат и дори да се спускат с каяци по тях.

Зимата парализира и части от Япония, където снежната покривка на места надхвърли метър. Властите предупредиха за високи вълни и силни ветрове в крайбрежните райони.