Републиканският кандидат-президент Доналд Тръмп предлага да се използват същите пропагандни методи в борбата с разпространението на радикалния ислям, които Вашингтон е използвал и по време на Студената война.

В пост във „Фейсбук” Тръмп каза, че САЩ са спечелили Студената война като са изтъквали преимуществото на свободните пазари и негативните страни на комунизма. Според него по същия начин трябва да се действа в борбата с идеологията на радикалния ислям.

В понеделник ключов сътрудник на Тръмп – ген.-лейтенант в оставка Майкъл Флин, който е бил и началник на разузнавателното управление на Пентагона, каза, че привържениците на радикалния ислям се опитват да въведат на територията на два американски щата – Флорида и Тексас, законите на шериата.

В друг свой пост във „Фейсбук” Тръмп се обърна с към американците с обещание за равенство.

„Това е моето обещание за американците – като ваш президент аз ще се боря да гарантирам, че всеки американец получава еднакво отношение, еднаква защита и еднакво уважение”, пише кандидат-президентът на републиканците.

Според последните проучвания обаче милиардерът изостава в битката за най-висшия държавен пост в САЩ от съперничката си Хилари Клинтън.

Използвани са материали на БТА