Тома Фабиюс, син на френския външен министър Лоран Фабиюс, беше разпитан днес в Париж по дело за измама, фалшификация и пране на пари. Възможно е да му бъде предявено обвинение, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Адвокатът му не е съобщил дали след разпита е било предявено обвинение.
Парижката прокуратура започна разследване през 2013 г., след като магистрати, занимаващи се с финансови дела, се заинтересуваха от преминаването на значителни суми през сметките на Томас Фабиюс, редовен клиент на казината.

Те имат въпроси и за условията на покупка на апартамент от близо 300 квадратни метра на булевард "Сен Жермен" в центъра на Париж, за 7 милиона евро. Тази сделка е била сигнализирана на отдела на финансовото министерство за борба с прането на пари.

Тома Фабиюс заяви, че покупката на апартамента е била финансирана от печалбите му от игра на хазарт и отчасти, от банков заем.

Разследването е започнало по оплакване на банка "Сосиете женерал", която го обвинява, че е изпратил от Мароко имейл с невярно съдържание. С него той е накарал мароканско казино да повярва, че скоро ще получи сумата от 200 000 евро, съобщава източник, близък до случая.

Срещу Тома Фабиюс е издадена заповед за арест в щата Невада. Той е обвинен, че през 2012 г. е издал чекове без покритие на стойност над 3,5 милиона долара в няколко казина в Лас Вегас, припомня АФП.