Починал е още един от пациентите, които бяха прехвърлени от болница "Матей Балш" в Букурещ след пожара, възникнал там вчера рано сутринта. Така жертвите на инцидента нараснаха до шест, съобщи министерството на здравеопазването в Румъния.

Починал е мъж на 70 години, зависим от апарат за лечение на обструктивна апнея, който не е имал наранявания вследствие на пожара, но е бил интубиран.

Жена на 58 години също е в тежко състояние, тя е с COVID пневмония, с изгаряния по тялото и вдишване на дим вследствие на пожара. 

Причините за инцидента в болницата "Матей Балш" все още се разследват. Трима души бяха намерени мъртви, а четвърти почина въпреки опитите за реанимация. По-късно през деня беше намерена още една жертва. По случая се води разследване за убийство по непредпазливост. 

Това е третият подобен инцидент в румънско лечебно заведение за последните месеци. При пожар в отделение за интензивна терапия на COVID-19 в град Пятра Нямц (Североизточна Румъния) през ноември загинаха 10 души. През декември при пожар в психиатрична болница в същия район загина още един човек.