Всички, които се месят в ставащото в Украйна и създават заплахи от стратегически характер, трябва да знаят, че ударът ще бъде мълниеносен. Това обяви руският президент Владимир Путин пред Съвета на законодателите.

„Всички решения от наша страна са взети. Разполагаме с всички инструменти за целта. Ще ги използваме, ако има необходимост – и всички знаят това“, подчерта Путин, цитиран от РИА Новости и „Интерфакс“.

По думите му руските военни „предотвратиха реалната опасност от мащабен конфликт, който да се разгърне на наша територия и по чужд сценарий“: „Ходът на последните събития, включително претенциите на киевския режим да притежава ядрено оръжие, разгръщането на украинска територия на западни биолаборатории и безразборното въоръжаване на Украйна с най-модерно оръжие потвърждават, че нашата реакция на тези цинични замисли е била правилна и своевременна“.

„Според силите, които в историята са провеждали и продължават да провеждат курс на сдържане на Русия, такава самостоятелна, огромна по техните представи страна не трябва да съществува. Те виждат в самото ѝ съществуване опасност“, коментира президентът.

Той беше категоричен, че „опитите да бъде удушена Русия икономически се провалиха“.