Владимир Путин предупреди руснаците, че борбата с коронавируса продължава и рисковете не са отминали. С тези думи руският президент откри заседанието на държавния съвет.

„Борбата с епидемията далеч не е приключила – тя продължава. В никакъв случай не бива да се отпускаме и да губим бдителност. Рисковете, скъпи приятели, остават. Искам да ви помоля да помните за това и да проявявате максимална отговорност и към себе си, и към онези, които са близо до вас“, заяви Путин, цитиран от ТАСС.

Той призова руснаците да спазват препоръките на докторите и специалистите: „Това е нужно за безопасността ви, за защита на здравето ви“.

По думите му днес вече е известно много повече за коронавируса, отколкото преди няколко месеца: „Знаем как да действаме, как да извършваме профилактика. Но именно сега от всеки един зависи резултатът на общите ни усилия в борбата с разпространението на инфекцията. За да не се наложи, както пролетта, да прибягваме към крайно чувствителните за икономиката и обременяващи хората ограничения", завърши руският президент. 

Над милион са потвърдените случаи на COVID-19 в Русия. Оздравелите са 945 920, а хората, които не са успели да преборят вируса, са 20 385.