Няколко сгради в университетския комплекс в Глазгоу бяха евакуирани, докато полицията проверява подозрителен пакет, открит в помещение за пощенски пратки.

Това става ден след като колети бомби бяха получени на две летища и важна железопътна гара в Лондон.

Полицията проучва пакети, открити малко преди 11 ч. (13 ч. българско време) в университета в Глазгоу и в централата на "Роял банк ъв Скотланд" в шотландската столица Единбург.

Според силите на реда в пратката в Единбург има "рекламни продукти" и тя не представлявала заплаха.

Университетът в Глазгоу съобщи, че като предпазна мярка няколко сгради в кампуса са евакуирани и ще останат затворени за деня, а учебните занятия са отменени.

Полицията не свързва пакета от Глазгоу с трите малки взривни устройства в найлонови пощенски пликове, пристигнали вчера в офиси на летището в лондонското Сити, на летище "Хийтроу" и на жп гара "Ватерло" в британската столица.

Съмнителен пакет е намерен и на входа на британския парламент. 

"Ако не се осъзнаеш за Брекзит, ще се върнеш в Бангладеш да размишляваш над живота" – такъв мейл получила Рупа Хак, депутат от опозициаонната лейбъристка партия, чиито родители емигрирали от Бангладеш много преди тя да се роди.

Наричайки я "нещастна мръсница" анонимният подател я призовава да спре с идеите за втори реферерендум и да подкрепи Брекзит без сделка. А нейни колеги разкриха, че са получавали заплахи за изнасилване и убийство.