Ирански граждани демонстративно отказаха да стъпчат флаговете на САЩ и Израел по време на протест срещу управляващите в Техеран, съобщават световните агенции. Целта на недоволните беше да покажат, че истинският враг на народа не са геополитическите противници на ислямската република.

Знамената са нарисувани на улица в района на университетския комплекс „Шахид Бехещи“ в столичния град. Идеята е да бъдат тъпкани с крака по време на правителствени митинги. При последните многохилядни митинги на режима бяха изгроени множество флагове на Съединените щати и Израел.

При вчерашните антиправителствени демонстрации в Техеран, студентите от университета разпространиха кадри как старателно заобикалят двете знамена.

Демонстрантите издигнаха лозунги, сред които: „Лъжат, че нашият враг е Америка, нашият враг е тук!“. Много от протестиращите са жени.

Антиправителствените протести в Техеран набират сила след като иранските военни признаха, че са свалили по грешка украинския пътнически самолет. При инцидента загинаха близо 180 души.