Около 10 000 души присъстваха на митинг в баварския град Мюнхен срещу наложените мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Броят на демонстрантите беше два пъти по-висок от предварително регистриралите се за участие, съобщи полицията, цитирана от ДПА. Мюнхенският протест преминава мирно с 1400 полицаи на терен.

Подобни прояви бяха организирани и в други германски градове. В Хановер близо 1100 души протестираха срещу предпазните мерки, макар полицията да очакваше повече присъстващи. Във Висбаден само 150 души се включиха в протеста срещу антивирусните мерки, доста по-малко от регистрираните 3000.

Снимка: БГНЕС / EPA

Няколкостотин души протестираха и във Варшава срещу наложените от правителството ограничения заради пандемията от новия коронавирус. Демонстрацията под надслов "Край на пандемията! Стига лъжи!" тръгна от полския парламент и завърши пред сградата на държавната телевизия ТВП, която протестиращите обвиняват, че лъже за пандемията. Протестиращите скандираха, че повече няма да допуснат нова карантина и поискаха оставката на правителството.