Бурята „Балос“ създава проблеми в много райони на Гърция за втори пореден ден. На остров Евбея мъж, обявен за изчезнал, бе открит мъртъв. В Атина са в сила превантивни мерки, преустановени са обществените услуги, училища и детски градини са затворени.

20 пожарникари със седем превозни средства са провели тази сутрин издирването на изчезнал 69-годишен овчар. В операцията са участвали хеликоптер и  специално звено за справяне с бедствия.  Мъжът обаче е открит мъртъв.  Той се е обадил предишната вечер от пасище, като е съобщил, че е заобиколен от вода.

Снимка: БГНЕС / EPA

Проливните дъждове в Гърция предизвикаха хаос в не само на остров Евбея, но и в цялата страна. Някои жители на засегнатите райони бяха принудени да потърсят спасение на покривите на къщите си.

Снимка: БГНЕС / EPA

Само в Атина пожарните служби са отговорили на 1400 повиквания за изпомпване на наводнени жилища. Много пътища са непроходими, а по тях има и изоставени автомобили.

Два основни крайбрежни булеварда и магистралата към Северна Гърция бяха затворени. Не работят повечето училища и държавните служби, които не са ангажирани в борбата с бедствието.

Снимка: БГНЕС / EPA

Обилни валежи продължават на островите Родос, Кос, Санторини, Миконос и части от Крит, а прогнозите са лошото време да се задържи до неделя.