Имаме някакви доказателства, че Маделин Маккан е била убита от германския заподозрян за престъплението, заяви прокурор, който участва в разследването.

Въпреки това от полицията коментират, че нямат „достатъчно твърди доказателства“, че Кристиан Брюкнер е този, който е отвлякъл Маделин преди 13 години.

Според Ханс Кристиан Волтерс, прокурор, всичко сочи към това, че момиченцето е мъртво.

„Има неща, които не мога да споделя с обществото, но подкрепят теорията, че Маделин е мъртва, макар и да нямаме открити тленни останки“, коментира Волтерс.

Той призна, че в момента разследващите нямат достатъчно доказателства и за дело в съда, но наличното сочи, че именно Брюкнер е извършител.

Прокурорът отново призова хора, които имат важна информация относно Брюкнер да се свържат с разследващите. В момента властите се опитват да издирят жена, която е била партньор на мъжа в продължение на няколко години. Според тях тя може да има важна информация за миналото му.

Друга жена, приятелка на Брюкнер разказала пред разследващите, че, когато той бил на 37 години, се срещал с „много малко 17-годишно момиче“, на което посягал физически.

Заподозрян, но бързо отхвърлен

Кристиан Брюкнер попада в полезрението на властите не за първи път. Преди четири години той е разследван от португалската полиция във връзка с изчезването на Маделин Маккан, но не били открити достатъчно доказателства за да го обвинят.

Друг проблем е един от автомобилите, които се смятат за веществено доказателство по разследването. Ванът „Фолксваген“, който Брюкнер е карал в продължение на години в Португалия по-късно е продаден на младеж и е използван като „парти бус“. От полицията коментират, че автомобилът е иззет години по-късно и по всяка вероятност доказателствата, че Маделин Маккан е била в него, са унищожени.