Продължава работното посещение на премиера Кирил Петков в Съединените щати.

Среща на Световната банка с правителството в София договориха министър-председателят Кирил Петков и президентът на международната финансова институция Дейвид Малпас, съобщиха от Министерския съвет. 

Детайлите по организацията на срещата предстои да бъдат уточнени, като целта е задълбочаване на сътрудничеството с още по-голяма добавена стойност за България.

Кирил Петков посети централата на Банката във Вашингтон, където разговаря с Малпас и с изпълнителния директор на Нидерландската група в Световната банка Кун Давидзе. В рамките на разговорите бяха обсъдени възможностите за предоставяне на техническа помощ от Световната банка за България в подкрепа на реформите у нас.

В първия ден от официалната визита българският министър-председател се срещна с главния съветник по енергийните въпроси Амос Хохщай, помощник държавния секретар Виктория Нюланд, както и с координатора по политика на санкциите Джим О'Брайън в Държания департамент.

Акцент в разговорите са били действията на българското правителството, с които да осигури енергийна независимост на страната ни.

От американска страна пък е приветствана също подкрепата на България за Украйна, а премиерът е потвърдил българската позиция по отношение на руската агресия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!