Оператор на британската обществена телевизия Би Би Си беше нападнат от привърженик на американския президент Доналд Тръмп по време на мероприятие с участието на държавния глава в Ел Пасо, Тексас, съобщават световните медии.

Операторът Роб Скийнс не е пострадал при атаката. Запис от камерата му показва как по време на речта на Тръмп изведнъж кадърът е разтресен и всичко излиза от фокус, като малко след това в близък план се вижда мъж, който скандира „Майната им на медиите!”, докато друг се опитва да го изведе от платформата за журналисти.

Смущаващото в случая е, че на фона се чува и друго скандиране, подето от цялата тълпа: „Пуснете го!” по адрес на нападателя.

Тръмп също е видял нападението и по-късно специално се е свързал с журналистите, за да провери състоянието на оператора.

Той има сложни отношения с медиите, като вижда в много от тях свой враг и често обявява за „фалшиви новини” публикациите, които не харесва. В резултат пък симпатизантите му често се държат агресивно с журналистите от „вражески” телевизии и издания.