Британският принц Джордж се оказа в центъра на вниманието на кръщенето на новородената си сестра Шарлот. Въпреки че обективите бяха насочени към новата принцеса, която се появява едва за втори път пред публика, брат ѝ отново се оказа по-интересен за снимане.

Престолонаследникът, който този месец ще навърши две години, беше облечен в червени панталонки и бяла блуза с червена бродерия. Дрехите му наподобяваха облекло, което е носил баща му на неговата възраст. Джордж вървеше за ръка с баща си и не скри любопитството си към събралата се тълпа.

Снимка: Reuters

По-късно той прояви загриженост към сестра си, а и поговори с прабаба си – кралица Елизабет II, което допълнително спечели и насъбралите се монархисти, и фотографите.

Снимка: Reuters

Кръщенето на принцеса Шарлот – второто дете на принц Уилям и съпругата му Кейт, се състоя в църквата „Света Мария Магдалена” в Сандрингам, Източна Англия, и продължи около половин час.

Семейството на херцозите на Кеймбридж вчера за пръв път можеше да бъде видяно на публично място в пълен състав.

Снимка: Reuters

За разлика от кръщенето на брат ѝ Джордж през 2013 г., това на Шарлот Елизабет Даяна не бе в Лондон, а в провинциалната резиденция на родителите ѝ Анмър хол на територията на кралското имение Сандрингам. В църквата през 1961 г. е била кръстена покойната майка на принц Уилям, принцеса Даяна. Шарлот имаше петима кръстници.

За кръщенето принцесата беше облечена по същия начин, както бе навремето брат ѝ принц Джордж. През 2013 г. той носеше копие на кръщелна рокля от дантела и сатен, направена първоначално за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г.

В периода 1841-2004 г. тя е носена от 62 кралски бебета, включително и принц Уилям. Копието от 2004 г. е дело на шивачката на кралицата Анджела Кели, защото оригиналът се е износил.

Херцогинята на Кеймбридж Катрин пристигна в църквата, облечена цялата в бяло в тоалет на Александър Маккуин и с шапка на Джейн Тейлър. Майката доведе 9-седмичното си бебе с количка, която навремето е била използвана от кралица Елизабет II при отглеждането на двама от синовете ѝ - принц Андрю и принц Едуард.

Снимка: Reuters

Принцеса Шарлот, родена на 2 май в болницата „Сейнт Мери” в Лондон, е четвърта поред в наследяването на престола след дядо си Чарлз, баща си Уилям и брат си Джордж.

Херцогинята на Корнуол Камила беше съвсем близо до мига да отнеме звездния миг от доведените си внуци, след като вятърът развя долна част на синия ѝ тоалет, напомняйки за прочутата снимка на Мерилин Монро.

Снимка: Reuters

  • Първи общи кадри на принцеса Шарлот и брат ѝ принц Джордж (СНИМКИ)
  • Принцеса Шарлот с първа аудиенция при кралица Елизабет
  • 1 млн. паунда за позналите как ще се казва кралското бебе
  • Новородената принцеса се казва Шарлот Елизабет Даяна
  • Руски експерти: Кейт Мидълтън не е раждала
  • Новото кралско бебе спа у дома
  • И забележителностите в Лондон приветстваха новата принцеса (ВИДЕО)
  • Кейт и Уилям показаха новородената принцеса (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • Светът посрещна второто кралско бебе с хиляди коментари
  • Второто кралско бебе се роди