Американка, живееща във Великобритания принудила 14-годишната си осиновена дъщеря да забременее. Това обяви съдия Питър Джаксън, занимаващ се със скандалния случай от 2011 година.

По думите му пред британски медии жената се грижила за три осиновени деца, а схемата със забременяването на едно от тях й хрумнала, след като властите й отказали да стане попечител на четвърто дете. Приемната майка толкова силно желаела още един член на семейството си, че насилила тийнейджърката да забременее чрез изкуствено оплождане.

То ставало в домашни условия - с купена по интернет семенна течност от датска донорска банка. След шест неуспешни опита, момичето в крайна сметка родило син – през юли 2011 година, когато била на 17 години.

„Майка ми е много решителен човек и се старае нищо да не застава на пътя й, когато иска нещо. Бях шокирана от предложението й, но си помислих, че ако направя това за нея, може би тя ще ме заобича повече”, казва тийнейджърката пред съда.

Властите се запознали със случая, след като акушерките се усъмнили, че има нещо нередно в държанието на майката на родилката. Тя не позволявала на момичето да кърми сина си.

В резултат на подадения сигнал властите отнели децата от осиновителката им, която пък излежава 5-годишна присъда за тормоз над непълнолетно лице.