Най-малко 13 са загиналите в големия пожар, избухнал в популярен нощен клуб в руския град Кострома, предаде ДПА.

Руското министерство на вътрешните работи заяви, че двама души са задържани. Смята се, че единият от тях е пряко замесен в пожара.

Пожар в нощен клуб
Снимка: Ройтерс

Покривът на клуб „Полигон“, който работи от десетилетия, е рухнал, след като пламъците бързо са се разпространяват на площ от около 3500 квадратни метра вътре в сградата.

По предварителни данни на разследващите няколко аварийни изходи са били заключени, предаде ТАСС като се позова на службата на регионалния прокурор.

Пожар в нощен клуб
Снимка: Ройтерс

Установени са нарушения на Закона за противопожарна безопасност, а аварийните изходи са били заключени в помещенията, където е имало хора, се казва в изявление на прокуратурата.

Не са били извършвани необходимите инспекции, не се е проверявало и спазването на противопожарните правила.

Руската държавна телевизия съобщи, че 250 души са били спасени. Освен 13-те загинали, петима души са ранени, казаха властите.

Пожар в нощен клуб
Снимка: Ройтерс

Предстои да бъде уточнен окончателният брой на жертвите. Арестуваните са управителят на заведението за нарушаване на правилата, както и мъж по подозрение, че е предизвикал пожара с пиротехническо средство.

Смята се, че собственикът на „Полигон“ е депутат в местния парламент на Кострома – град на повече от 300 километра североизточно от Москва.