От полунощ на 25 март Румъния въвежда нови рестрикции. Всички български граждани, които пресекат границата на северната ни съседка подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес.

Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили и транзитно преминаващи български граждани, информират от ГД „Гранична полиция“.

Румънските власти са определили коридори за преминаване през територията на Румъния на товарни автомобили, пътуващи транзитно през страната към Молдова и Украйна. Такива автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместния ГКПП Русе – Гюргево.

На границата с Румъния на при Видин трафикът е интензивен на вход, а на граничния пункт при Русе – на изход за товарни автомобили. На граничните пунктове Силистра,  Дуранкулак и Оряхово трафикът е нормален.

За 30 дни от 14 март румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.