В първия ден на Новата 2018 година българският държавен глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева са на посещение във Виена по лична покана на федералния президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен. Двамата са почетни гости на световноизвестния Новогодишен концерт на Виенската  филхармония, съобщиха от „Дондуков” 2.

Датиращ от далечната 1939 г., новогодишният концерт на Виенската филхармония е признат като един от най-известните новогодишни концерти за класическа музика в света, който събира видни представители на виенското общество и почитатели на творчеството на фамилия Щраус от цял свят. Излъчва се на живо по телевизиите на близо 100 държави, като събира милиони зрители.

Снимка: Президентство

Във Виена държавният глава Румен Радев проведе работна среща с австрийския президент Александър Ван дер Белен и с президента на Република Естония Керсти Калюлайд в контекста на срещата на „Триото“ на председателството на Съвета на Европейския съюз.

Президентът Радев разговаря и с канцлера на Австрия Себастиан Курц, като е отправил към него покана да посети нашата страна. Австрия поема европредседателството от България през лятото.