Университетски преподавател бе задържан заради електронни писма, от които става ясно, че подготвял масово убийство в училището на сина си, съобщава "Скай нюз".

48-годишният преподавател в Калифорнийския университет Рейнър Рейншийд имал изготвен план - да убие колкото се може повече ученици и административни служители и след това да се самоубие.

Оказва се, че синът на мъжа сложил край на живота си през пролетта, след като бе изправен пред дисциплинарна комисия заради кражба от училищния магазин. По-рано въпросният преподавател бил задържан и пуснат под гаранция заради заплахи, че ще запали гимназията на покойното си вече дете.

Американецът бе арестуван отново след откриването на обезпокоителни имейли, в които се разкрива планът му за масово убийство. На мобилния му телефон са открити и имейли с описание на замисъла му да изгори училището.

"Засега мога да кажа само, че той излага достатъчно детайлен план за закупуване на оръжие и убийства на членове на ръководството на гимназията и ученици", каза зам.-прокурорът Андрю Кац.

Рейншийд работи в сферата на молекулярната фармакология и психичните разстройства, включително шизофрения и стрес, става ясно от уебсайта на университета, в който преподава. Ако бъде признат за виновен в планирано масово убийство, може да получи до 13 години затвор.