Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с почетен девети дан в корейското бойно изкуство таекуондо.

За да го заслужи, министър-председателят демонстрира уменията си като строши дъска с юмрук в Световната централа по таекуондо KUKKIWON.

Това се случи по време на посещението му в Световната централа по таекуондо в Сеул.

„Принципите на таекуондо са интересни - да не се плашиш от силния, но да уважаваш слабия. Да си снизходителен към другите, да си критичен към себе си. Да направиш една крачка назад пред противника, за да му дадеш още малко шанс да обмисли, уменията да се използват за мир. Това е идеология, която е изключително важна за съвременния свят – и за политиците включително”, написа Борисов във „Фейсбук”.

В рамките на посещението си в Южна Корея премиерът отбеляза, че България е позната държава за южнокорейския бизнес, особено в сферата на автомобилостроенето. Борисов посети научно-технологичния център на „Хюндай” в Сеул, където беше приветстван с голям надпис на латиница за добре дошъл.

Мястото е оборудвано с дизайнерски и инженерни полигони, трасета за шофиране и съоръжения за тестове на автомобили. От съображения за сигурност обаче медии не бяха допуснати, защото в центъра се проектират бъдещи автомобилни технологии.

„Да се надяваме през бордовете сега, когато минават някои от решенията и намеренията им, да продължим да имаме успех, но така или иначе продължаващите ни с "Фолксваген" преговори са се чули навсякъде в света”, каза министър-председателят.

Борисов положи венец пред мемориалната кула на Националното гробище в Сеул, където почиват 165 хиляди южнокорейци, дали живота си в корейската и във Виетнамската война.